Tarihi Likya Yolu Türkiye’nin ilk uzun mesafeli ünvanını 1992 yılında başlayan parkur çalışmalarının bitiminden sonra 1999 yılında yerli ve yabancılar tarafından yürünmeye başlandığında almıştır. Fethiye’den Antalya’ya 509 km. içinde bulunan 52 Likya Antik Kenti’ne ait kalıntılarından 19’unu; Sdyma, Pyndai, Phellos, Apelia, Theimussa, Letoon, Xanthos, Patara, Antiphellos, Apollonia, İdyros, Simena, Myra, Limyra, Gagae, Olympos, Sura, Belos ve Phaselis görmek mümkündür. Antik çağda Likya bölgesi olarak bilinen Teke Yarımada’sının neredeyse tamamı sponsorlar ve gönüllüler tarafından işaretlenmiş, haritalanmış ve GPS rotası çıkartılmıştır. Birçok kaynakçada dünyanın en iyileri arasında ve uzun mesafede 10 yürüyüş rotasından biri olarak gösterilir. Deniz seviyesinden başlayıp yer yer 2000 metreleri de gören inişli çıkışlı parkurlardır. Parkur üzerinde yer alan Gelidonya Feneri manzarası 2007 yılında Türkiye'nin en güzel manzarası seçilmiştir. Ve yine parkur üzerindeki yerleşim birimlerinde konaklama olanağı mevcuttur.
Tarihçe: Likyalıların İÖ. 2. binli yıllarının başlarında Kafkaslar üzerinden Anadolu'ya gelen ve Akdeniz Bölgesi'ne yerleşen Indo-Germen kökenli Lukka kavimlerinden olduğu arkeologlar tarafında söylenmektedir.
Tarihi Likya Yolu Türkiye’nin ilk uzun mesafeli ünvanını 1992 yılında başlayan parkur çalışmalarının bitiminden sonra 1999 yılında yerli ve yabancılar tarafından yürünmeye başlandığında almıştır. Fethiye’den Antalya’ya 509 km. içinde bulunan 52 Likya Antik Kenti’ne ait kalıntılarından 19’unu; Sdyma, Pyndai, Phellos, Apelia, Theimussa, Letoon, Xanthos, Patara, Antiphellos, Apollonia, İdyros, Simena, Myra, Limyra, Gagae, Olympos, Sura, Belos ve Phaselis görmek mümkündür. Antik çağda Likya bölgesi olarak bilinen Teke Yarımada’sının neredeyse tamamı sponsorlar ve gönüllüler tarafından işaretlenmiş, haritalanmış ve GPS rotası çıkartılmıştır. Birçok kaynakçada dünyanın en iyileri arasında ve uzun mesafede 10 yürüyüş rotasından biri olarak gösterilir. Deniz seviyesinden başlayıp yer yer 2000 metreleri de gören inişli çıkışlı parkurlardır. Tek seferde yürünmek istenirse 30 günde tamamlamak mümkündür. Parkur üzerinde yer alan Gelidonya Feneri manzarası 2007 yılında Türkiye'nin en güzel manzarası seçilmiştir. Ve yine parkur üzerindeki yerleşim birimlerinde konaklama olanağı mevcuttur.
Tarihçe: Likyalıların İÖ. 2. binli yıllarının başlarında Kafkaslar üzerinden Anadolu'ya gelen ve Akdeniz Bölgesi'ne yerleşen Indo-Germen kökenli Lukka kavimlerinden olduğu arkeologlar tarafında söylenmektedir.
Antalya Hisarçandır – Kanyon – Gedelme – Yukarı Beycik – Olympos – Adrasan - Gelidonya Feneri – Finike – Alakilise – Demre – Aperiae - Fakdere Plajı – Kaş – Çukurbağ – Akbel – Xanthos – Pdynee – Bel Köyü – Karaağaç Köyü – Ovacık Fethiye 509 Km.
Rota Zorluğu: Orta